top of page
pdtr1.jpg

P-DTR 
Funktionel Neurologi

OPTIMUS - Fysioterapi & P-DTR
behandler som den første klinik i AARHUS, ved brug af den unikke, nye neurologisk behandlingsmetode:
P-DTR 
(Proprioceptive Deep Tendon Reflex)

Hvad er P-DTR?

Forestil dig kroppen som en computer.

Ligesom en computer, består du af Hardware - knogler, sener, muskler og ledbånd, altså strukturer der muliggør kroppens funktioner.

Du består også af Software - Nervesystemet som dannes af hjernen, rygmarven og de sanseceller, der via nerver sender information til hjernen.

De lægefaglige specialer arbejder med dit hardware, fx hvis du brækker dit håndled. Lægen vil måske have det i gips eller anbefale operation alt efter omfanget af skaden. Dette er absolut nødvendigt i nogle tilfælde og en vigtig del af sundhedsvæsenets opgaver og behandlingstilbud.

Har du i stedet haft et længerevarende problem, som umiddelbart ikke kan ses på scanningsbilleder eller på anden fysisk vis, kan det være meget svært at få svar på hvorfor du stadigvæk har smerter.
Har du for eksempel en gammel løbeskade i din ankel, der bliver ved med at vende tilbage, vil du blive rådet til at holde pause, bruge støttebind eller andet for at mindske smerten og oftest tilbydes fysioterapi.
Problemet her har højst sandsynligt noget at gøre med dit software.

P-DTR arbejder med at normalisere kroppens software.

Dit software er den del, der forsyner din hjerne og rygmarv (CNS) med informationer via specialiserede sanseceller, som fortæller hjernen om kroppens tilstand. Efter akutte såvel som gamle skader kan disse sanseceller bliver overfølsomme og sende fejlsignaler til CNS. Når denne information er ukorrekt, kan kroppen skabe uhensigtsmæssige reaktionsmønstre, der viser sig som smerter, muskelspændinger, hovepine, ubehag m.m.

Den tilbagevendende løbeskade kan derfor være et resultat af tidligere operationer og traumer - både fysiske og/eller mentale.

Ved hjælp af neurologisk muskeltestning bruger vi P-DTR til at identificere disse oversensitive sanseceller og ændrer på den information der sendes til CNS.
Det svarer til at genstarte computeren, hvis den er gået i stå.

Når sansecellerne ikke længere sender ukorrekte signaler, kan dit software frit køre hurtigt, præcist og problemfrit, og symptomer der tidligere var til stede elimineres.
 

Der forskes ihærdigt i P-DTR i disse år. Både i Storbritanien, Rusland og flere andre lande er i gang med at studere denne nye tilgang til behandling af smerter.

 

Når disse studier bliver tilgængelige, vil dette blive opdateret på siden. 

Der kan læses mere om de nuværende artikler her:

https://www.pdtr-global.com/useful-articles-and-links/research/

 

 

Har du prøvet "alt" uden effekt?

Kontakt os, eller bestil en tid til P-DTR og lad os fikse dit software 

bottom of page