top of page
Søg
  • Forfatters billedeDavid Do

Iskias nerve smerter - hvad er det?

En af de hyppigste problemer vi møder i klinikken er klienter med såkaldt Iskiassmerter. I denne artikel vil vi komme ind på hvad Iskias er, hvilke symptombilleder mange oplever og hvordan vi behandler problemet.


Iskias nerveforløb og mulige årsager til nervesmerter

Iskiasnerven er den største nerve i den menneskelige krop. Den udgår fra de nederste lænde- og korsbenshvirvler og forløber sig langs bagsiden af benet helt ned til foden.

iskias nerve discus prolaps

De hyppigste årsager til iskiassmerter er af discus-relateret karakter. Det kan enten dreje sig om en discusprolaps eller en discusprotusion, som nogen kalder for et forstadie til en reel discusprolaps. I begge tilfælde kan nogle af nervetrådene, der samles til iskiasnerven, blive irriteret fordi der er en kompression af trådene og det kan medføre inflammation og dermed refererede smerter, der kan føles fra lænderyggen helt ned til foden som vist på billedet.


iskias nerve piriformis syndrom

En anden diagnose der oftest deler lignende symptombillede som ovenstående er Piriformis syndrom. Her ser man baldemusklen Piriformis være overspændt og trykke på Iskiasnerven hvorved smerterne opleves fra balderegionen trækkende ned i benet.


Symptomerne på Iskiasnervesmerter kan være alt fra skarp til brændende sensationer, føleforstyrrelser i benet og nedsat kraft.


Behandling af Iskias smerter

Hos Klinik OPTIMUS kigger vi holistisk på hver klient og deres sygehistorie. Dette er især vigtigt, da nervesystemets reaktioner på kroppens udfordringer er meget afhængig af centralnervesystemets følsomhed. Denne følsomhed er igen afhængig af det liv, man har levet, herunder hvor mange - og hvilke traumer man har haft, tidligere skader omkring lænd, bækken eller ben, tidligere operationer og hvordan ens aktivitetsniveau har været. På den måde kan vi bedre behandle og vejlede den enkelte og sammen skabe en langvarig løsning på problemerne.


86 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page