top of page
Søg
  • Forfatters billedeDavid Do

En introduktion til indlægssåler ved OPTIMUS Fysioterapi & Smerteklinik


Vores fødder danner grundlaget for kroppen. Det er gennem fødderne, at vi har vores vigtigste og mest belastende kontakt til verden.


Derfor er det heller ikke en overraskelse, at mange danskere døjer med fodrelaterede problemer såsom: Svangsenebetændelse, achilessmerter, hælsmerter, forfodssmerter m.m.

Udfordringer i fødder kan forplante sig op gennem kroppen og være medårsag til ankelsmerter, knæsmerter, hoftesmerter, lændesmerter og såmænd også nakke- og kæbesmerter.

Selvom det kan lyde usandsynligt, at fodproblemer kan resultere i nakke- eller kæbesmerter, så er der en neurologisk begrundelse for dette.


"ACL forårsager ikke kun mekanisk ustabilitet, men fører også til en forstyrrelse i den neuromuskulære kontrol af det skadede knæ på grund af tab eller skade på mekanoreceptorer."

Som artiklen foroven beskriver er ledbånd utroligt vigtige for at hjernen kan modtage de korrekte informationer fra leddene og regulere muskelspændinger. Flere studier har vist, at skader på det forreste korsbånd (ACL) kan medføre nedsat evne til at aktivere lårbensmusklen (Quadriceps).


Dr. Jose Palomar, grundlægger af P-DTR, ortopædkirurg og neurolog har fundet frem til, at specifikke ledbånd har direkte forbindelse til et/flere muskler. Se eksemplet her hvor patienten, som har døjet med kroniske muskelkramper i læggen, pludseligt kan gå mere frit og komme op på tæer uden problemer.OPTIMUS personligt tilpassede indlægssåler støtter fodens biomekanik og ledbåndene.

Når vi nu ved, at ledbånd kan påvirke muskelaktivering både lokalt i foden OG perifært (fx nakkemuskler), giver det mening, at irritation af disse ledbånd kan medføre øget spænding eller smerte andre steder i kroppen.


Ledbåndene kan blive overstrakte, hvis vi fx har en nedsunken forfod, eller falder meget ind på indersiden af foden og dermed har meget af vægten på svangen. Er man kalveknæet eller hjulbenet, påvirker dette også hvordan vægten fordeles ned i foden.


Med indlægssåler forsøger vi, at skabe de bedste forudsætninger for fodens biomekanik således, at ledbånd, sener og muskler ikke bliver overbelastede. Så får hjernen de korrekte informationer og kan rekruttere de nødvendige muskler i rigtig rækkefølge og korrekt spændingsniveau.

Går du med smerter i fod, ankl, knæ, hofte, lænd eller andet?

Så kan det være, at OPTIMUS Personligt tilpassede Indlægssåler er løsningen for dig.


Kontakt klinikken og lad os sammen finde en løsning!

328 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page